Waarom werkt screen mirror niet op een beamer? (Voor Netflix en andere streamings diensten)

waarom werkt screen mirror niet op beamer

Heb jij een mini beamer met screen mirroring-functionaliteit die opstart met een scherm waarop "Wireless screen" en "Wired screen" wordt weergegeven? En wil je Netflix of andere films en series streamen vanaf je telefoon naar de mini beamer? Helaas is dit niet meer mogelijk!

Lees verder en ontdek waarom screen mirroring niet meer werkt zoals je gewend bent.

screen mirror op beamer
(Systeem interface bij meeste beamer van onder 200 euro)


Waarom werkt screen mirroring niet meer?

Veel betaalbare beamers op Bol.com, doorgaans onder de €200, hebben een startscherm met opties zoals "Wireless screen" en "Wired screen." Hoewel de interface kan variëren, is de functionaliteit vaak vergelijkbaar.

Wired screen
Deze functie is bedoeld om je telefoon met een beamer te verbinden via een HDMI naar USB-C kabel. Alleen met deze specifieke kabel kunnen video-inhoud en andere media worden gedeeld tussen apparaten.

(Let op! Dit zijn vaak android modellen telefoons of nieuwere modellen Iphones!)

Wireless screen
Deze optie maakt het mogelijk om het scherm van je telefoon draadloos naar de beamer te spiegelen. Echter, door recente updates van Netflix en andere streamingdiensten werkt deze functie niet meer voor het streamen van beschermd materiaal naar beamers. Dit is te wijten aan de HDCP (High-bandwidth Digital Content Protection) regelgeving, die films en series beschermt tegen ongeoorloofd kopiëren en verspreiden.

Hoe kun je dan alles draadloos streamen naar de mini beamer?
De oplossing is eenvoudig: gebruik een media streamer zoals een Google Chromecast. Voor slechts ongeveer €40 kun je deze op Bol.com aanschaffen. Een Chromecast maakt van jouw beamer een smart beamer, waardoor je alles met een licentie probleemloos kunt streamen. Hiermee kun je genieten van Netflix, Disney+, en andere streamingdiensten zonder beperkingen.

Beamers met een Google TV systeem of Android systeem hebben dit niet nodig, dan zit dit er vaak ingebouwd. Dit zijn vaak modellen van ronde 500 euro. Zoals de STOBE cinematic smart beamer.


Samengevat:
- Wired screen: Verbind je telefoon met een beamer via een HDMI naar USB-C kabel.
- Wireless screen: Werkt niet meer voor Netflix en andere streamingdiensten vanwege HDCP-beperkingen.
- Oplossing: Gebruik een media streamer zoals Google Chromecast om alle content draadloos en zonder problemen te streamen.



Voor meer informatie en om jouw beamer om te toveren tot een smart beamer, bezoek Bol.com en maar van jouw mini beamer een smart beamer!


 


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.