Nieuws

Waarom werkt netflix niet op mijn beamer?

Waarom Netflix Niet Werkt op een Beamer en Hoe Je Dit Oplost

Netflix kijken op een groot scherm met een beamer is de ultieme thuisbioscoopervaring. Maar soms kan het frustrerend zijn als Netflix niet werkt zoals je zou verwachten. In deze blog leggen we uit waarom Netflix problemen kan veroorzaken met beamers en geven we je eenvoudige oplossingen om dit probleem te verhelpen.

Waarom Werkt Netflix Niet op Mijn Beamer?

HDCP-beveiliging
Een veelvoorkomende reden waarom Netflix niet werkt op een beamer is de HDCP-beveiliging (High-Bandwidth Digital Content Protection). HDCP is een beveiligingsprotocol dat ervoor zorgt dat auteursrechtelijk beschermd materiaal niet illegaal wordt gekopieerd. Als je apparaat, kabels of beamer niet HDCP-compatibel zijn, krijg je een foutmelding wanneer je probeert Netflix te streamen.

Apparaatcompatibiliteit
Niet alle beamers zijn even compatibel met streamingdiensten. Vooral Apple-apparaten zoals iPhones en iPads kunnen problemen geven bij het afspelen van Netflix op een beamer.

Softwarebeperkingen
Sommige smart beamers hebben ingebouwde besturingssystemen zoals Android Aptoide TV of Tizen. Deze platforms hebben niet altijd de juiste licenties om Netflix direct te ondersteunen, wat leidt tot beperkte functionaliteit of lagere resoluties.

Alle beamers met GOOGLE TV of een ingebouwde Android TV box hebben deze mogelijkheden, (dit zijn vaak duurdere modellen van €400+)

Advies tip: heb jij een goedkopere beamer tussen €50-300 euro? of een duurder model zonder licentie voor Netflix? Sluit dan een Chromecast met Google TV aan op je beamer. Bekijk de afbeelding hieronder, zo gaat jouw beamer beeld er ongeveer uit zien en heb je direct toegang tot alle Apps. Hiermee kan je ook LIVE TV kijken door de streamings apps te downloaden die LIVE TV uitzendingen hebben.

(Foto van de STOBE cinematic beamer met Android TV)

 

 

Oplossingen om Netflix Werkend te Krijgen op een Beamer

Gebruik een HDCP-compatibel apparaat
Zorg ervoor dat je beamer en alle tussengekoppelde apparaten (zoals adapters en kabels) HDCP-compatibel zijn. Dit is vaak de snelste manier om Netflix-problemen op te lossen.

Sluit een laptop aan via HDMI
Een eenvoudige en betrouwbare manier om Netflix op je beamer te krijgen, is door een laptop via een HDMI-kabel aan te sluiten. Zorg ervoor dat je laptop HDCP-compatibel is en stream Netflix direct vanuit je browser.

Gebruik een externe streamingapparaat
Als je beamer geen ingebouwde licentie voor Netflix heeft, kun je een extern streamingapparaat gebruiken zoals een Google Chromecast (Met Google TV), Apple TV, Amazon Fire Stick of andere dongles & TV boxen. Deze apparaten hebben vaak de juiste licenties en compatibiliteit om Netflix probleemloos af te spelen. 

Tip! Bekijk de STOBE CINEMATIC met Ingebouwde TV BOX. Hiermee kan je Direct alle apps downloaden en gebruiken - Inclusief licentie rechten!

Smart beamer met volledige Netflix-ondersteuning
Sommige smart beamers, zoals de Samsung The Premiere LSP7T en LSP9T, bieden volledige ondersteuning voor Netflix en andere streamingdiensten zonder extra apparaten. Overweeg een upgrade naar een van deze modellen als je regelmatig Netflix via je beamer wilt kijken.

Handige Workaround
Bij beamers met Android TV die Netflix niet direct ondersteunen, kun je het scherm van je laptop of mobiele telefoon naar de beamer casten. Let op: deel het tabblad van je browser en niet je volledige scherm om contentbeveiligingsproblemen te vermijden.

Stap-voor-Stap Gids: Netflix Kijken via een Beamer met een Laptop

1. Verbind je laptop met de beamer: Gebruik een HDMI-kabel om je laptop aan de beamer te koppelen. Zorg ervoor dat beide apparaten zijn ingeschakeld.
2. Selecteer de juiste input: Zet je beamer op de juiste HDMI-ingang om het signaal van je laptop te ontvangen.
3. Open Netflix: Ga naar Netflix.com en je browser en log in op je account.
4. Speel je favoriete film of serie af: Kies de content die je wilt bekijken en klik op afspelen. Het beeld zou nu op je beamer moeten verschijnen.

Extra Tips
- Controleer je kabels: Gebruik altijd kwalitatieve HDMI-kabels die HDCP-compatibel zijn om storingen te voorkomen.
- Update je apparaten: Zorg ervoor dat de firmware van je beamer en andere aangesloten apparaten up-to-date is.

Met deze oplossingen kun je zorgeloos genieten van je favoriete Netflix-series en -films op het grote scherm van je beamer. Mocht je toch nog problemen ervaren, neem dan contact op met een AV-specialist voor verder advies.

Conclusie

Hoewel het soms een uitdaging kan zijn om Netflix werkend te krijgen op een beamer, zijn er diverse oplossingen beschikbaar. Door de juiste apparaten en instellingen te gebruiken, kun je eenvoudig genieten van een ultieme thuisbioscoopervaring. Heb je nog vragen of wil je advies op maat? Neem gerust contact met ons op.

Ga verder met lezen
Waarom werkt netflix niet op beamer

Waarschijnlijk heb jij dit model beamer gekocht? Mocht dit niet zo zijn dit werk ook voor andere beamer onder 200 euro zo (eigenlijk de meeste beamers)

Aliexpress beamer

(Aliexpress beamer)

Dit model beamer komt vaak rechtstreeks van Aliexpress, omdat wij dagelijks de beamer markt onderzoeken en de meeste ''merken'' kennen, weten wij wat er speelt in de beamer markt.
Waarschijnlijk heb je de mini beamer gekocht op een onbekende webshop, Bol, Aliexpress Facebook, Instagram of Tiktok advertentie.
Dit model werd in de markt gebracht door veel verschillende bedrijven omdat het een namaak is van de Samsung freesyle beamer die rond de 700 euro kost. Het is begrijpelijk dat klanten een good looking beamer onder 100 euro willen, dat alles kan zoals een dure beamer!
In de advertenties die je tegenkomt zie je vaak dat je de beamer voor telefoon ook met Netflix werkt en dat gebruikers Netflix hierop kijken. Echter kan dit niet direct zonder een chromecast! Dit komt omdat Netflix een beveiligings protocol heeft (DMR) (Digital Rights Management) om content af te kunnen spelen, en niet alle beamers voldoen hieraan en helemaal niet een Aliexpress beamer met een ander merk logo erop geplakt! Netflix geeft dit alleen vrij tegen een een betaling voor de licentie!
Google Heeft deze licentie, daarom heb jij vaak bij goedkope beamers een Chromecast nodig. Dit is een streamings apparaat van Google waarmee je films en series kunt kijken met de benodigde licentie! Het kost slechts 40 euro maar dan is het een echte projector voor je telefoon! je kan dan alles vanaf je telefoon delen naar de geupgrade wifi smart beamer.
*TIP! Als je een chromecast wilt kopen, Koop dan de nieuwste versie met GOOGLE TV hiermee kan je live TV kijken met jouw beamer!


Hoe herken je een goed beamer merk?

  • Zoek het merk op en bekijk of er video's op youtube beschikbaar zijn.
  • Een goed merk geeft informatie in plaats van slechts een product te willen verkopen.
  • Stel vragen aan het bedrijf en vraag naar informatie
  • Als een bedrijf verschillende producten verkoopt is het geen beamer merk (gespecialiseerde merken verkopen alleen beamers of bijpassende producten zoals een projectiescherm)

Ben jij over het algemeen blij met een beamer maar wil je eenvoudig alles kunnen kijken met je beamer? Zoals Netflix, Disney+, Ziggo Go, KPN TV, Viaplay, NPO of andere apps waarmee je Live TV kunt kijken? Bekijk dan de STOBE cinematic.


Veel gestelde vragen over beamers met telefoon verbinding?

  1. Waarom kan ik geen Netflix kijken op mijn mini projector? Jouw beamer heeft geen Netflix licentie.
  2. Kan ik een mini beamer gebruiken met mijn iphone? Ja dat kan, echter voor films/Series met een goedkope beamer heb je toch een Chromecast nodig om te kunnen streamen.
  3. Wat is een Wifi beamer? Een Wifi beamer, is een beamer dat de mogelijkheid geeft om te verbinden met wifi. Met goedkope modellen kan je vaak je smartphone verbinden, echter is deze functie beperkt voor films en series te kunnen kijken. Je kan wel bijvoorbeeld foto's, email, excell, wordt of andere bestanden vanaf je telefoon of laptop draadloos delen naar de beamer.
  4. Hoe kan ik mijn telefoon verbinden met een beamer? Dit kan met een HDMI kabel met jouw telefoon uitgang. Voor films/series heb je een chromecast nodig
  5. Hoe kan ik beamer streamen met mijn smartphone? Bij goedkope modellen doe je dit via een Chromecast of een andere vergelijkbare dongle. Bij duurdere modellen kan er een chromecast ingebouwd zitten, LET OP! dit zijn slechts enkele modellen, alleen echte merken hebben dit omdat zij hiervoor betaald hebben.
  6. Zijn er mini beamers die specifiek zijn ontworpen voor gebruik met telefoons? Ja! die zijn er gelukkig wel maar dit zijn weer de duurdere modellen met Google TV of ATV. 

Wil jij een beamer winnen T.W.V. €500 euro waarbij je dit probleem niet hebt? En een video ontvangen om Netflix te update op je huidige beamer? Klik hier en doe mee!

 

 

Zoekwoorden van dit blog artikel.

Mini beamer - Mini projektor - Mini beamer iphone - Beamer wifi - Beamer telefoon - Beamer Iphone - Beamer voor telefoon - Telefoon beamer - Beamer met wifi - Mini beamer voor telefoon - Mini beamer wifi - Beamer Draadloos - Mini beamer telefoon - beamer voor iphone - Projector voor telefoon - beamer mobiel - Beamer NL - Phone beamer - beamer streamen - Beamer via telefoon - kleine beamer telefoon - Projector NL - Beamer voor je telefoon - STOBE.NL - Nederlands beamer merk

 

 

Ga verder met lezen
Hoe kijk je eenvoudig Netflix op alle beamers? STOBE.NL
Hoe kijk je eenvoudig Netflix op alle beamers? | STOBE.NL

In deze blog bespreken we de eenvoudigste oplossing voor jouw probleem: Netflix kijken op je beamer. Of je nu een filmliefhebber bent of graag series bingewatcht, wij laten je zien hoe je dit moeiteloos kunt doen.

Waarom werkt Netflix niet?
Het probleem met het streamen van Netflix op veel beamers heeft te maken met licentierechten. Voor het afspelen van films en series zijn er rechten nodig die verstrekt worden door bedrijven zoals Netflix. De meeste beamers, vooral oudere modellen en sommige Android-beamers, ondersteunen deze licentierechten niet volledig, waardoor je problemen kunt ondervinden bij het streamen van inhoud.

Welke bedrijf heeft hiervoor een directe licentie?
Een van de grootste bedrijven ter wereld, Google, heeft de benodigde licenties om Netflix en andere streamingdiensten probleemloos af te spelen. Dit brengt ons bij de eenvoudige oplossing voor jouw probleem.

Oplossing: Google Chromecast met Google TV
Met een Google Chromecast met Google TV kun je eenvoudig en draadloos Netflix streamen naar je beamer. Hier is hoe je dit kunt doen:

1. Verbind de Chromecast met je beamer: Sluit de Chromecast aan op een HDMI-poort van je beamer.
2. Stroomvoorziening: Zorg ervoor dat de Chromecast van stroom wordt voorzien via een USB-kabel.
3. Volg de stappen op het scherm: Na het aansluiten van de Chromecast, kan je eenvoudig de stappen volgen.
4. Verbind met Wi-Fi: Volg de instructies in de app om de Chromecast met je Wi-Fi-netwerk te verbinden.
5. Download streaming apps: Open de Google TV-interface en download Netflix en andere gewenste streaming apps zoals Ziggo GO, KPN TV, Viaplay of NPO.

Met de Google Chromecast kun je niet alleen Netflix streamen, maar ook live-tv kijken via apps van je tv-aanbieder.

Problemen met ingebouwde Netflix-apps op beamers
Als je een beamer hebt waarop Netflix al is geïnstalleerd, maar de app werkt niet meer, komt dit waarschijnlijk door software-updates. Netflix brengt regelmatig updates uit, en andere bedrijven moeten deze updates implementeren om de app goed te laten werken op hun apparaten. Vooral bij Android-beamers zie je dit vaak gebeuren.

Eenvoudige oplossing voor dit probleem
De eenvoudigste manier om dit probleem te omzeilen is opnieuw het gebruik van een Google Chromecast met Google TV. Hiermee hoef je je geen zorgen te maken over software- of app-updates die de functionaliteit van Netflix op je beamer kunnen verstoren. Het biedt een stabiele en betrouwbare manier om continu toegang te hebben tot je favoriete films en series.

Waar koop je de juiste apparatuur?
Hoewel er veel verkopers zijn die beamers aanbieden, hebben slechts een paar winkels in Nederland echt verstand van beamers en kunnen ze je goed adviseren. Enkele van deze specialisten zijn BeamerExpert.nl, Beamer-Winkel.nl, TheNextShop.nl, en wij van STOBE.NL. Wij zijn een uitzondering op de andere erkende bedrijven. Wij verkopen alleen onze eigen beamer merk - STOBE

Samenvatting
Met een Google Chromecast met Google TV kun je eenvoudig en probleemloos Netflix kijken op elke beamer. Dit apparaat biedt een betrouwbare oplossing die updates en compatibiliteitsproblemen voorkomt. Voor meer informatie en deskundig advies, bezoek STOBE.NL en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het optimaliseren van je kijkervaring.


Ga verder met lezen
Netflix logo

Waarom Netflix niet direct op een jouw beamer werkt en het beeld niet gedeeld kan worden via telefoon.

Netflix is wereldwijd een van de meest geliefde streamingsdiensten. Veel gebruikers willen graag hun favoriete films en series op een groot scherm ervaren met behulp van een beamer. Echter, zoals eerder vermeld, zijn er beperkingen bij het direct casten van Netflix op de meeste beamers. In deze blog zullen we de redenen achter deze beperkingen uitleggen en handige workarounds bespreken om toch draadloos van alle apps te genieten.

Oorzaak waarom Netflix, Videoland, Disney+, etc, niet direct gestreamd kan worden naar de beamer.

1.Licentiebeperkingen: Er is eigenlijk maar 1 rede waarom Netflix of andere apps met beelden niet direct werkt op een beamer en dit geldt voor bijna alle beamers. Er zijn maar weinig beamers die directe rechten van Netflix gekregen om Netflix via de beamer te kunnen afspelen. Echter heeft Google dit wel en daarom heb je een Chromecast (=van Google) nodig om vanaf je smartphone Netflix naar de beamer te kunnen streamen. Dit geldt overigens voor alle streamings diensten waar auteurs of film rechten op zitten. (Een paar jaar geleden was dit wel nog mogelijk) Dit resulteert in blokkades wanner je films probeert te delen vanaf je telefoon naar de beamer. Bij beamers met Android TV/Google TV is dit wel mogelijk. Dit zijn softwares ontworpen door Google. TIP! Let op het woordje TV, dit bepaalt of het van Google is of niet. Dit wil niet zeggen dat je er meteen TV mee kunt kijken. In Amerika is dit wel mogelijk maar in Nederland nog niet. De meeste beamers die dit systeem hebben zijn meestal beamers rond de 500+ euro  

Handige Workarounds

1.Laptop aansluiten met kabel: Een mogelijke workaround is het aansluiten van een HDMI kabel en deze te verbinden met de laptop en beamer. Met een HDMI kabel werkt het altijd, echter is dit dan niet meer draadloos. 

2.Telefoon met kabel: Dat is ook een mogelijkheid, echter is er geen volledige garantie dat het altijd werkt, doordat de kabels of telefoons deze functie niet altijd ondersteunen. Mocht je dit willen proberen dan heb je HDMI uitgang nodig met jouw telefoon oplaad ingang.

3..Draadloos met Chromecast: Het makkelijkste is en blijft altijd een Google Chromecast of ander dongle erop aan te sluiten. Deze zijn bijna overal verkrijgbaar en heb je nodig om films, waarbij auteurs rechten aan verbonden zijn te kunnen kijken. Doordat Google de licentie heeft. Een Chromecast is gelukkig eenvoudig aangesloten, echter worden de kosten een beetje meer.

2.Gebruik van externe mediaspelers: De meest uitebreidde oplossing is het aansluiten van een externe mediaspeler zoals een Google Chromecast, Apple TV, of Ziggo Mediabox op de beamer. Deze apparaten hebben meestal de benodigde licenties en bieden een naadloze ervaring voor het streamen van Netflix en andere diensten.

Conclusie

Hoewel beamers een geweldige toevoeging zijn aan de wereld van projectoren, kunnen bepaalde auteursrechten het direct casten van Netflix en andere streamingsdiensten beperken. Gelukkig zijn er eenvoudige workarounds en het gebruik van externe mediaspelers zoals Chromecast, Apple TV, of Ziggo mediabox effectieve oplossingen om toch draadloos van alle apps te kunnen genieten.  

Wat je wel kunt streamen zonder Chromecast:

  • Productiviteitstoepassingen: Excel, Word, en andere kantoordocumenten kunnen moeiteloos worden gestreamd naar de beamer.

  • Multimedia: Foto's van je telefoon kunnen worden gedeeld, wat handig is voor presentaties of gezellige fotoavonden.

  • Spelletjes: Geniet van games op groot scherm direct vanaf je telefoon.

  • Social Media: TikTok, Facebook, Instagram, Pinterest, Whatsapp - allemaal toegankelijk via de beamer.

  • Communicatie: E-mails en andere communicatie-apps kunnen worden weergegeven.

Wat je niet kunt streamen zonder Chromecast:

  • Streamingdiensten: Netflix, Disney+, Amazon Prime, HBO, VIAPLAY, Ziggo GO, Apple TV, Pathé - Hiervoor heb je een Chromecast of TV box nodig.
  • (Of met HDMI kabel en laptop)

Wil je een beamer waarmee je alles moeiteloos kunt kijken en streamen? Bekijk dan dit model

Waarschijnlijk heb jij deze beamer gekocht! en ben je ingetrapt in de misleidende afbeeldingen of video's die je voorbij zag komen.

Misleidende afbeelding 1

Dit model zie je heel vaak voorbij komen en wordt vaak verkocht door bedrijven die  geen verstand hebben van de beamer wereld. Zij maken afbeeldingen die niet kloppen bewust of onbewust. In de meeste gevallen onbewust. Zoals je op de afbeelding ziet. Een telefoon + wifi verbinding met een beamer. (en de apps die je zogenaamd kan kijken met de beamer) NIET DUS!

Wij zijn de enigste beamer merk in Nederland dat deskundig advies kan geven en weet wat er speelt. Naast de beamer speciaal zaken zoals BeamerExpert.NL,  TheNextshop.nl, Beamer-Winkel.nl en de Mediamarkt.

Misleidende afbeelding 2

''Handige schermspiegel'' Dit is helaas niet mogelijk als je films wilt delen vanaf je telefoon of tablet naar de beamer, echter wordt dit online vaak beloofd.

Misleidende afbeelding 3

''met ingebouwde app store om op de makkelijkste manier te streamen'' Dit is helaas ook niet mogelijk met een beamer van onder de 100 euro. Hiervoor heb je nog steeds een Chromecast nodig. Sommige varianten van dit model hebben een appstore, echter is dit een Android 11 systeem en geen GOOGLE TV of ANDROID TV, waardoor je nog steeds geen Netflix kan kijken zonder beperkingen!

Conclusie: Voor de meeste beamers heb je een Chromecast nodig om content te kunnen streamen vanaf je smartphone. In de beamer markt zijn er veer verkopers die het zelfde product verkopen maar met een andere logo!

Hoe herken je een professionele beamer merk? Bekijk hun webshop en stel vragen aan de klantenservice, als zij de vragen niet kunnen beantwoorden, weet je gelijk wat voor winkel het is!

Wil jij een beamer winnen T.W.V. €500 euro waarbij je dit probleem niet hebt? En een video ontvangen om Netflix te update op je huidige beamer? Klik hier en doe mee!

Ga verder met lezen