Het Verschil Tussen Lumen en ANSI Lumen: Wat Je Moet Weten Bij Het Kiezen van een Beamer

Het Verschil Tussen Lumen en ANSI Lumen: Wat Je Moet Weten Bij Het Kiezen van een Beamer

Als het gaat om het kiezen van de juiste beamer, kom je vaak de termen "lumen" en "ANSI lumen" tegen. Maar wat betekenen ze eigenlijk en hoe beïnvloeden ze de kwaliteit van je projectie? In deze gids gaan we dieper in op het verschil tussen deze twee termen en waar je op moet letten bij het selecteren van een beamer voor je home cinema.

Bekijk hieronder het verschil tussen de ''LUMEN""

LUMEN VS ANSI LUMEN

***Handig om te weten*** Veel goedkope beamer merken gebruiken allen LUMEN aangezien je veel meer LUMEN nodig hebt om dezelfde ANSI LUMEN te krijgen.

1 ANSI LUMEN = 2.4X LED LUMEN = 16,6X LUMEN

Wat zijn Lumen?
Lumen is een maateenheid die wordt gebruikt om de helderheid van een lichtbron, zoals een beamer, te meten. In het geval van beamers verwijst het naar de hoeveelheid licht die de beamer uitstraalt. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder het geprojecteerde beeld zal zijn. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent de beamer in een ruimte te gebruiken waarin wat omgevingslicht aanwezig is.

Wat Zijn ANSI Lumen?
ANSI lumen is een specifieke meetstandaard die is vastgesteld door de American National Standards Institute (ANSI). Deze standaard zorgt ervoor dat de helderheid van een beamer consistent wordt gemeten en vergeleken tussen verschillende modellen en merken. Een beamer met een hoger aantal ANSI lumen zal over het algemeen een helderder en betrouwbaarder beeld produceren.

Waar Moet Je Op Letten?
Bij het kiezen van een beamer is het belangrijk om te overwegen waar je de beamer gaat gebruiken en welke omgevingsomstandigheden er zijn. Als je van plan bent de beamer voornamelijk in een donkere ruimte te gebruiken, kan een beamer met een lager aantal lumen voldoende zijn. Echter, als je van plan bent om de beamer in een ruimte met veel omgevingslicht te gebruiken, is het verstandig om te investeren in een beamer met een hoger aantal ANSI lumen.

TIP* heeft jouw beamer een lage helderheid en heb jij ruimte voor een projectie scherm? Met de STOBE NANO projectiescherm geef je jouw beamer een boost in Helderheid, Constrast en het beeld is beter zichtbaar in daglicht.

Dit is een video van gemaakt terwijl de felle TL lampen aan staan. je ziet duidelijk het verschil met en zonder projectie scherm.

Bekijk hier de STOBE® NANO PROJECTIESCHERM

Onze Aanbeveling
Bij STOBE bieden we een breed scala aan beamers met verschillende lumen waardes, zodat je de perfecte beamer kunt vinden die aan jouw behoeften voldoet. Of je nu op zoek bent naar een beamer voor je home cinema of voor zakelijk gebruik, we hebben opties die aan elke situatie voldoen.

Kies verstandig en geniet van een verbluffende kijkervaring met de perfecte beamer voor jouw behoeften!


Laat een reactie achter

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.