Wat zijn de verschillen: Mini Beamer VS gewone beamer - STOBE

Mini beamer vs beamer

Mini Beamers VS Gewone Beamers: Wat Zijn de Verschillen?

Als je op zoek bent naar een beamer, ben je waarschijnlijk termen zoals "mini beamer" en "beamer" tegengekomen. Maar wat zijn de daadwerkelijke verschillen tussen deze twee? In deze blog bespreken we de belangrijkste verschillen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Grootte en Draagbaarheid

Mini Beamers:
- Compact en Lichtgewicht: Zoals de naam al aangeeft, zijn mini beamers klein en gemakkelijk mee te nemen. Ze passen vaak in een rugzak of zelfs in een grote jaszak, waardoor ze ideaal zijn voor onderweg.
- Draagbaar: Ze zijn perfect voor mensen die vaak presentaties geven op verschillende locaties of voor wie een draagbare thuisbioscoop wil hebben.

Gewone Beamers:
- Groter Formaat: Gewone beamers zijn groter en zwaarder, wat ze minder draagbaar maakt.
- Vaste Installatie: Ze worden vaak op een vaste plek geïnstalleerd, zoals aan het plafond of op een speciaal daarvoor bestemde beamerstandaard.

Beeldkwaliteit

Mini Beamers:
- Lagere Resolutie: Mini beamers hebben doorgaans een lagere resolutie, vaak 720p of 1080p. Dit is voldoende voor basisgebruik, zoals het kijken van video's of het geven van eenvoudige presentaties.
- Beperkte Helderheid: Ze hebben vaak een lagere helderheid, gemeten in ANSI lumen, wat betekent dat ze het beste werken in donkere ruimtes.

- Gebruik: Mini beamers worden vaak gebruikt voor thuis en op reis zoals voor mensen met een VANLIFE.

Gewone Beamers:
- Hogere Resolutie: Gewone beamers bieden hogere resoluties, tot 4K, wat zorgt voor scherpere en gedetailleerdere beelden.
- Hogere Helderheid: Met hogere ANSI lumen waarden kunnen ze helder en duidelijk beeld projecteren, zelfs in ruimtes met veel omgevingslicht.

- Gebruik: Gewone beamers zijn er in verschillende uitvoeringen en verschillende bekende merken zoals Benq, Epson, Viewsonic, Xgimi, Hisense en Samsung.

 


Functies en Connectiviteit

Mini Beamers:
- Basisfuncties: Mini beamers zijn uitgerust met basis functionaliteiten, zoals HDMI-ingangen en soms draadloze connectiviteit voor eenvoudige verbinding met laptops en smartphones.
- Beperkte Smart Functies: Veel modellen hebben smart functies maar weinig modellen zijn met Google TV of Google TV box, Dit zijn een MUST- HAVE voor thuisgebruikers! Hierdoor kan je direct Netflix kijken en bekende Nederlandse apps!

Bekijk eens de STOBE CINEMATIC BEAMER - Ontworpen voor Nederlanders


Gewone Beamers:
- Geavanceerde Functies: Ze bieden een breder scala aan functies, zoals meerdere HDMI-poorten, lens shift, en uitgebreide beeldinstellingen. Dit is alleen bij beamers die bedoeld zijn voor de home cinema! Er zijn ook veel zakelijke beamers bij de gewone beamers en deze hebben weinig opties.
- Smart Functies: Veel gewone beamers hebben ingebouwde smart functies, zoals streaming apps en draadloze connectiviteit, wat ze veelzijdiger maakt Maar er zijn ook veel beamer merken die bedoeld zijn voor de zakelijk markt bij gewone beamers!

Geluidskwaliteit

Mini Beamers:
- Ingebouwde Speakers: Mini beamers hebben vaak ingebouwde speakers, maar de geluidskwaliteit is meestal matig. Voor een betere ervaring kan je vaak met bluetooth of AUX een extra speaker aan sluiten.

Gewone Beamers:
- Betere Geluidsopties: Gewone beamers beamers voor home cinema gebruik hebben vaak goede speakers maar veel mensen gebruiken liever een soundbar voor een home cinema, hier kunnen de speakers van een beamer niet aan tippen.Prijs
Mini Beamers:
- Betaalbaar: Mini beamers zijn over het algemeen goedkoper en daardoor aantrekkelijk voor mensen met een beperkt budget of voor mensen die geen grote beamer willen en opzoek zijn naar een draagbare beamer.

Gewone Beamers:
- Duurder: Gewone beamers zijn duurder en er zijn veel verschillende kwalitatieve merken beschikbaar met ieder hun eigen focus en projectie techniek!

Wat is beter?
De keuze tussen een mini beamer en een gewone beamer hangt af van je specifieke behoeften en gebruiksscenario’s. Als je op zoek bent naar een draagbare oplossing voor eenvoudige kleine presentaties of filmavonden, is een mini beamer een uitstekende keuze. Aan de andere kant, als je een thuisbioscoop wilt creëren of vaak presentaties geeft in goed verlichte ruimtes, biedt een gewone beamer de betere beeld en meer functionaliteit.

Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat je een model selecteert dat past bij jouw eisen en budget. Beide soorten beamers hebben hun unieke voordelen en kunnen jouw kijkervaring aanzienlijk verbeteren. Bezoek onze website voor meer informatie over onze verschillende beamer opties en kies de perfecte beamer voor jouw behoeften!


Laat een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.