News

Goedkope TV voor slaapkamer VS Goedkope mini beamer voor slaapkamer!

Goedkope TV voor de Slaapkamer vs. Goedkope Mini Beamer: Wat is de Beste Keuze?

Bij het inrichten van je slaapkamer met een budgetvriendelijke kijkoptie, is het belangrijk om de verschillen tussen een goedkope TV en een goedkope mini beamer te begrijpen. Beide opties hebben hun eigen unieke voordelen en nadelen. In deze blog vergelijken we beide opties om je te helpen de beste keuze te maken voor jouw slaapkamer. 

Goedkope TV voor de Slaapkamer

Voordelen:
1. Eenvoudige Installatie en Gebruik: Televisies zijn gemakkelijk te installeren en te gebruiken. Sluit ze aan op een stroombron, verbind ze met je kabel of streaming apparaat, en je bent klaar om te kijken.
2. Constante Beeldkwaliteit: Goedkope TV’s bieden over het algemeen een stabiele en constante beeldkwaliteit, vaak in HD-resolutie. Ze zijn perfect voor dagelijks gebruik en bieden goede prestaties zonder veel instellingen.
3. Ingebouwde Speakers: Zelfs goedkope TV's hebben ingebouwde speakers die voldoende zijn voor de gemiddelde slaapkamer.

Nadelen:
1. Beeldgrootte: Goedkope TV’s zijn vaak beperkt in grootte. Een groter scherm kan aanzienlijk duurder zijn.
2. Vaste Positie: Televisies zijn minder flexibel in termen van plaatsing. Ze moeten op een meubel staan of aan de muur worden gemonteerd.

Goedkope Mini Beamer voor de Slaapkamer

Voordelen:
1. Groot Beeld: Een van de grootste voordelen van een mini beamer is de mogelijkheid om een groot scherm te projecteren. Zelfs een goedkope mini beamer kan beelden van 100 inch of meer projecteren.
2. Draagbaarheid: Mini beamers zijn licht en draagbaar, waardoor je ze gemakkelijk kunt verplaatsen of meenemen.
3. Flexibiliteit in Gebruik: Mini beamers kunnen worden aangesloten op verschillende apparaten zoals laptops, smartphones, en streaming sticks, wat een breed scala aan gebruiksmogelijkheden biedt.
4. Ruimtebesparend: Omdat beamers weinig ruimte innemen en geen vast scherm nodig hebben, zijn ze ideaal voor kleine slaapkamers.

Nadelen:
1. Lichtomstandigheden: Goedkope mini beamers presteren het best in donkere kamers. Overdag of in goed verlichte kamers kan het beeld minder zichtbaar zijn.
2. Geluid: Hoewel sommige goedkope mini beamers ingebouwde speakers hebben, is de geluidskwaliteit vaak minder dan die van TV’s. Extra speakers kunnen nodig zijn voor een betere geluidservaring.


Conclusie
De keuze tussen een goedkope TV en een goedkope mini beamer voor je slaapkamer hangt af van je specifieke behoeften en voorkeuren. Als je op zoek bent naar eenvoud en ingebouwde geluidsopties, is een TV waarschijnlijk de beste keuze. Aan de andere kant, als je droomt van een groot scherm en flexibiliteit in gebruik, biedt een mini beamer een interessante en budgetvriendelijke optie.

*Bij goedkope beamers en goedkope beamers heb je vaak een Chromecast (met GOOGLE TV) nodig om TV te kunnen kijken.

Beslissingstips:

- Ruimte en Licht: Overweeg de grootte van je slaapkamer en de lichtomstandigheden. Beamers werken het beste in donkere kamers, terwijl TV’s in  lichtomstandigheden goed presteren (bij volle zonlicht presteren beide niet volledig)
- Beeldgrootte: Als je een groot scherm wilt zonder hoge kosten, is een mini beamer een uitstekende keuze.
- Geluid: Als je waarde hecht aan geluidskwaliteit, is een TV met ingebouwde speakers wellicht handiger.

Welke optie je ook kiest, zowel een goedkope TV als een mini beamer kunnen je slaapkamer veranderen in een comfortabele plek om te ontspannen en te genieten van je favoriete shows en films. Maak je keuze op basis van je voorkeuren en budget, en geniet van je nieuwe entertainment setup!

Ga verder met lezen
Mini beamer bluetooth - Dit moet je weten over de bluetooth functie! - STOBE

Alles Wat Je Moet Weten Over de Bluetooth Functie van Mini Beamers

Ben je op zoek naar een mini beamer met Bluetooth-functie? Dan ben je bij STOBE aan het juiste adres! Maar voordat je een keuze maakt, zijn er een paar dingen die je moet weten over deze handige functie.

Wat is de Bluetooth Functie van een Mini Beamer?
De Bluetooth-functie van een mini beamer is ontworpen om eenvoudig externe speakers aan te sluiten, zodat je kunt genieten van een verbeterde geluidskwaliteit tijdens het kijken van je favoriete films, series of presentaties. Hoewel de meeste mini beamers tegenwoordig een ingebouwde speaker hebben, kunnen deze vaak niet tippen aan de kwaliteit van externe speakers zoals een soundbar.

Misverstanden Over Bluetooth
Een veelvoorkomend misverstand is dat de Bluetooth-functie van een mini beamer ook kan worden gebruikt om je telefoon of andere apparaten te verbinden. Echter, bij beamers is de Bluetooth-functie uitsluitend bedoeld voor het aansluiten van speakers.

Voordelen van Bluetooth bij Mini Beamers:

1. Geluid Upgrade: Door externe speakers aan te sluiten via Bluetooth, kun je genieten van een verbeterde geluidskwaliteit en een echte thuisbioscoopervaring creëren.

2. Gebruiksgemak: Met Bluetooth-verbinding heb je geen last meer van vervelende kabels die in de weg zitten. Het is eenvoudig om de speakers draadloos te verbinden met de beamer.

3. Draagbaarheid: Externe speakers kunnen gemakkelijk worden verplaatst en overal worden geplaatst, waardoor je flexibiliteit hebt bij het opzetten van je home cinema.

Ontdek de Voordelen van Bluetooth met STOBE Mini Beamers
Bij STOBE begrijpen we het belang van hoogwaardige audio bij het kijken van films en series. Daarom zijn al onze mini beamers uitgerust met Bluetooth-functie, zodat je kunt genieten van een meeslepende kijkervaring met verbeterd geluid. Upgrade vandaag nog je home cinema setup met een STOBE mini beamer en ontdek zelf de voordelen van Bluetooth-connectiviteit!

*Disclaimer: Een merk is niet slechts een logo of een naam op een product of doos!

Ga verder met lezen
Mini beamer vs beamer

Mini Beamers VS Gewone Beamers: Wat Zijn de Verschillen?

Als je op zoek bent naar een beamer, ben je waarschijnlijk termen zoals "mini beamer" en "beamer" tegengekomen. Maar wat zijn de daadwerkelijke verschillen tussen deze twee? In deze blog bespreken we de belangrijkste verschillen, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Grootte en Draagbaarheid

Mini Beamers:
- Compact en Lichtgewicht: Zoals de naam al aangeeft, zijn mini beamers klein en gemakkelijk mee te nemen. Ze passen vaak in een rugzak of zelfs in een grote jaszak, waardoor ze ideaal zijn voor onderweg.
- Draagbaar: Ze zijn perfect voor mensen die vaak presentaties geven op verschillende locaties of voor wie een draagbare thuisbioscoop wil hebben.

Gewone Beamers:
- Groter Formaat: Gewone beamers zijn groter en zwaarder, wat ze minder draagbaar maakt.
- Vaste Installatie: Ze worden vaak op een vaste plek geïnstalleerd, zoals aan het plafond of op een speciaal daarvoor bestemde beamerstandaard.

Beeldkwaliteit

Mini Beamers:
- Lagere Resolutie: Mini beamers hebben doorgaans een lagere resolutie, vaak 720p of 1080p. Dit is voldoende voor basisgebruik, zoals het kijken van video's of het geven van eenvoudige presentaties.
- Beperkte Helderheid: Ze hebben vaak een lagere helderheid, gemeten in ANSI lumen, wat betekent dat ze het beste werken in donkere ruimtes.

- Gebruik: Mini beamers worden vaak gebruikt voor thuis en op reis zoals voor mensen met een VANLIFE.

Gewone Beamers:
- Hogere Resolutie: Gewone beamers bieden hogere resoluties, tot 4K, wat zorgt voor scherpere en gedetailleerdere beelden.
- Hogere Helderheid: Met hogere ANSI lumen waarden kunnen ze helder en duidelijk beeld projecteren, zelfs in ruimtes met veel omgevingslicht.

- Gebruik: Gewone beamers zijn er in verschillende uitvoeringen en verschillende bekende merken zoals Benq, Epson, Viewsonic, Xgimi, Hisense en Samsung.

 


Functies en Connectiviteit

Mini Beamers:
- Basisfuncties: Mini beamers zijn uitgerust met basis functionaliteiten, zoals HDMI-ingangen en soms draadloze connectiviteit voor eenvoudige verbinding met laptops en smartphones.
- Beperkte Smart Functies: Veel modellen hebben smart functies maar weinig modellen zijn met Google TV of Google TV box, Dit zijn een MUST- HAVE voor thuisgebruikers! Hierdoor kan je direct Netflix kijken en bekende Nederlandse apps!

Bekijk eens de STOBE CINEMATIC BEAMER - Ontworpen voor Nederlanders


Gewone Beamers:
- Geavanceerde Functies: Ze bieden een breder scala aan functies, zoals meerdere HDMI-poorten, lens shift, en uitgebreide beeldinstellingen. Dit is alleen bij beamers die bedoeld zijn voor de home cinema! Er zijn ook veel zakelijke beamers bij de gewone beamers en deze hebben weinig opties.
- Smart Functies: Veel gewone beamers hebben ingebouwde smart functies, zoals streaming apps en draadloze connectiviteit, wat ze veelzijdiger maakt Maar er zijn ook veel beamer merken die bedoeld zijn voor de zakelijk markt bij gewone beamers!

Geluidskwaliteit

Mini Beamers:
- Ingebouwde Speakers: Mini beamers hebben vaak ingebouwde speakers, maar de geluidskwaliteit is meestal matig. Voor een betere ervaring kan je vaak met bluetooth of AUX een extra speaker aan sluiten.

Gewone Beamers:
- Betere Geluidsopties: Gewone beamers beamers voor home cinema gebruik hebben vaak goede speakers maar veel mensen gebruiken liever een soundbar voor een home cinema, hier kunnen de speakers van een beamer niet aan tippen.



Prijs
Mini Beamers:
- Betaalbaar: Mini beamers zijn over het algemeen goedkoper en daardoor aantrekkelijk voor mensen met een beperkt budget of voor mensen die geen grote beamer willen en opzoek zijn naar een draagbare beamer.

Gewone Beamers:
- Duurder: Gewone beamers zijn duurder en er zijn veel verschillende kwalitatieve merken beschikbaar met ieder hun eigen focus en projectie techniek!

Conclusie
De keuze tussen een mini beamer en een gewone beamer hangt af van je specifieke behoeften en gebruiksscenario’s. Als je op zoek bent naar een draagbare oplossing voor eenvoudige kleine presentaties of filmavonden, is een mini beamer een uitstekende keuze. Aan de andere kant, als je een thuisbioscoop wilt creëren of vaak presentaties geeft in goed verlichte ruimtes, biedt een gewone beamer de betere beeld en meer functionaliteit.

Welke optie je ook kiest, zorg ervoor dat je een model selecteert dat past bij jouw eisen en budget. Beide soorten beamers hebben hun unieke voordelen en kunnen jouw kijkervaring aanzienlijk verbeteren. Bezoek onze website voor meer informatie over onze verschillende beamer opties en kies de perfecte beamer voor jouw behoeften!

Ga verder met lezen
Hoe scherm delen naar beamer - Smartphone - Tablet - Laptop

Hoe scherm delen naar beamer - Smartphone, Tablet, Laptop: De ultieme gids door STOBE.NL

Introductie:
Wil je graag je favoriete content delen met vrienden en familie op een groot scherm, maar weet je niet hoe? Geen zorgen, wij hebben de oplossing voor jou! In deze blog ontdek je hoe je eenvoudig je smartphone, tablet of laptop kunt verbinden en scherm delen naar een beamer. Of je nu onderweg bent met vrienden, een presentatie geeft op het werk of gewoon thuis van entertainment wilt genieten, met deze ultieme gids ben je altijd klaar om te delen!

Inhoud:
1. Waarom scherm delen naar beamer?
- Door je scherm te delen kan je draadloos alles streamen naar de beamer vanuit alle apparaten

(Voor Films & series heb je een Chromecast nodig: lees verder en ontdek waar)

2. Voorbereiding:
-  Sluit je Chromecast aan op de beamer en controleer of je Chromecast en smartphone, tablet of laptop zijn ingeschakeld en verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

3. Scherm delen vanaf je smartphone:
- Als je Chromecast is aangesloten en ingesteld is op de beamer, kan je nu naar een filmpje gaan bijv: een netflix serie en deze delen doormiddel van de Airplay of Miracast knop

Dit is een voorbeeld van de knoppen


4. Scherm delen vanaf je tablet:
- Wil je het scherm van je tablet delen? Dit werkt op de zelfde manier.


5. Scherm delen vanaf je laptop:
- Wil je het scherm vanaf je laptop delen? De methode verschilt per laptop maar over het algemeen kan je naar ''beeldweergave'' gaan bij je instellingen. Daar kan je vaak kiezen om het beeld te delen naar de beamer.

*Met Kabel: Sluit een HDMI kabel aan op je laptop en beamer en ga ook weer naar ''beeldweergave''

6. Tips en tricks:
- Voor Films en Series: Gebruik altijd een Chromecast om eenvoudig alles draadloos naar de beamer te streamen.

7. Veelgestelde vragen over scherm delen naar een beamer:
1. Welke apparaten kan ik gebruiken om mijn scherm te delen naar een beamer?
- Je kunt verschillende apparaten gebruiken, waaronder smartphones, tablets, laptops en zelfs desktopcomputers, afhankelijk van de connectiviteitsopties van de beamer en het apparaat.

(sluit een chromecast aan & je kan met alle apparaten je beeldscherm delen naar de beamer)

2. Welke methoden kan ik gebruiken om draadloos mijn scherm te delen naar een beamer?
- Draadloze methoden zoals Google Chromecast, Apple AirPlay, Miracast en Wi-Fi Direct bieden de mogelijkheid om je scherm draadloos te delen naar een beamer, mits beide apparaten deze functies ondersteunen.

(Voor films te kijken op Netflix, Youtube of andere platform heb je een Chromecast nodig, dit komt door de auteursrechten. De meest beamers geven een zwart scherm of laden niet als je dit probeert)

3. Kan ik mijn scherm delen naar een beamer zonder wifi-verbinding?
- Ja, je kunt je scherm delen naar een beamer zonder wifi-verbinding door gebruik te maken van bekabelde verbindingen zoals HDMI of VGA, afhankelijk van de beschikbare poorten op je apparaat en de beamer.

4. Welke kabels heb ik nodig om mijn laptop aan te sluiten op een beamer?
- Voor het aansluiten van een laptop op een beamer heb je meestal een HDMI-kabel, VGA-kabel of een adapter nodig, afhankelijk van de beschikbare poorten op zowel de laptop als de beamer.

5. Kan ik tegelijkertijd meerdere apparaten aansluiten op dezelfde beamer voor scherm delen?
- Sommige beamers bieden de mogelijkheid om meerdere apparaten aan te sluiten en te schakelen tussen verschillende bronnen, maar dit hangt af van de specificaties van de beamer.

6. Hoe kan ik controleren of mijn apparaat compatibel is met de beamer voor draadloos scherm delen?
- Controleer de specificaties en ondersteunde functies van zowel je apparaat als de beamer om te bepalen of ze compatibel zijn voor draadloos scherm delen via bijvoorbeeld Google Chromecast, AirPlay of Miracast.

7. Kan ik ook geluid delen naar de beamer tijdens het scherm delen?
- Ja, de meeste scherm delen methoden bieden de mogelijkheid om zowel video als audio naar de beamer te streamen, zodat je kunt genieten van een complete kijk- en luisterervaring.

8. Zijn er speciale instellingen nodig op mijn apparaat of de beamer voor scherm delen?
- In de meeste gevallen zijn er geen speciale instellingen nodig, maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat beide apparaten zijn ingeschakeld en correct zijn verbonden met hetzelfde netwerk of via bekabelde verbindingen.

9. Kan ik ook mijn smartphone scherm delen naar een beamer zonder extra apparaten of kabels?
- Ja, sommige smartphones bieden ingebouwde scherm deel functies waarmee je rechtstreeks je scherm kunt delen naar een compatibele beamer, zonder dat je extra apparaten of kabels nodig hebt. 

(Let op! Als je films of series wilt delen heb je altijd een Chromecast of een andere dongle nodig)

10. Wat moet ik doen als ik problemen ondervind bij het scherm delen naar de beamer?
- Als je problemen ondervindt, controleer dan eerst of beide apparaten correct zijn verbonden en of de juiste instellingen zijn geselecteerd. Raadpleeg indien nodig de handleidingen van je apparaat en de beamer, of neem contact op met de klantenservice voor verdere assistentie.

Conclusie:
Voor films & Series te kunnen kijken draadlooas naar de beamer heb je bijna altijd een Chromecast, TV box, of een andere media speler nodig. Vanwege de licenties die er nodig zijn om dit te kunnen afspelen. Media spealers zoals een Chromecast en TV box geeft de mogelijkheid hiervoor.

 

Ga verder met lezen
Veelgestelde vragen over Mini Beamers en het Gebruik met Telefoons - STOBE

Veelgestelde vragen over Mini Beamers en het Gebruik met Telefoons

1. Wat zijn de voordelen van een mini beamer?
Mini beamers bieden draagbaarheid, compactheid en gemakkelijke installatie, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik onderweg of in kleine donkere ruimtes zoals een slaapkamer.

2. Welke merken bieden de beste 9:mini beamers aan?
Populaire merken die mini beamers aanbieden zijn onder andere

  1. STOBE: 1# Gerenomeerd Nederlands beamer merk
  2. XGIMI: Chinees beamer merk Internationaal verkopen
  3. Anker: Draagbare beamers met Batterij van 2-4uur 
  4. Samsung: Bekend merk met 2 leuke beamers de Samsung freestyle en de Samsung première

3. Kan ik een mini beamer gebruiken met mijn iPhone?
Ja, veel mini beamers zijn compatibel met iPhones, maar je hebt mogelijk een geschikte adapter of draadloze verbinding nodig om deze te verbinden.

4. Welke accessoires zijn nodig om een mini beamer met mijn telefoon te verbinden?
Voor een verbinding met je telefoon kunnen accessoires zoals HDMI-adapters, USB-C-hubs of draadloze dongles nodig zijn, afhankelijk van het type telefoon en de beamer.

5. Kan ik een mini beamer gebruiken om Netflix te kijken?
Ja, je kunt Netflix en andere streamingdiensten bekijken via een mini beamer door je telefoon, tablet of laptop aan te sluiten of door gebruik te maken van een Chromecast.

6. Hoeveel kost een gemiddelde mini beamer?
De prijs van een mini beamer kan variëren afhankelijk van het merk, de functies en de beeldkwaliteit, maar de meeste modellen kosten tussen de € 50 en € 300.

7. Zijn mini beamers compatibel met Android-telefoons?
Ja, mini beamers zijn compatibel met Android-telefoons en kunnen verbinding maken via HDMI, USB of wifi. LET OP! om films te kunnen kijken heb je een Chromecast nodig, dit zit vaak ingebouwd bij de duurdere modellen en niet bij goedkope mini beamers.

8. Kan ik een mini beamer gebruiken om foto's en video's te projecteren?
Ja, een mini beamer kan worden gebruikt om foto's en video's te projecteren vanaf je telefoon, tablet, laptop of ander bronapparaat.

9. Kan je met een projector voor je telefoon ook films kijken? Met goedkope modellen onder de 500 euro is dit vaak niet mogelijk.

10. Wat is de beste Mini beamer voor films? Er is geen ''beste mini beamer voor films'' aangezien je voor de meeste mini beamers een Chromecast nodig hebt.

Tip bekijk de STOBE TITANIC en kies een beamer met goed prijs/kwaliteit verhouding!

 

Zoekwoorden van deze blog:

Mini beamer - Mini projektor - Mini beamer iphone - Beamer wifi - Beamer telefoon - Beamer Iphone - Beamer voor telefoon - Telefoon beamer - Beamer met wifi - Mini beamer voor telefoon - Mini beamer wifi - Beamer Draadloos - Mini beamer telefoon - beamer voor iphone - Projector voor telefoon - beamer mobiel - Beamer NL - Phone beamer - beamer streamen - Beamer via telefoon - kleine beamer telefoon - Projector NL - Beamer voor je telefoon

Ga verder met lezen