Wat kan je verwachten van een beamer voor €100 euro?

Wat kan je verwachten van een beamer voor €100 euro?

Wat kan je verwachten van een beamer voor €100 euro? En wat moet je weten over een beamer in deze prijscategorie?

Dit zijn de goedkoopste beamer in de markt en zijn echte budget beamers. Beamers van 70-150 euro hebben meestal een lage helderheid van maximaal 100-200 Ansi lumen. Momenteel is de beamer markt snel aan het groeien, zo ook de goedkope beamers. 

LET OP! Een beamer rond dit bedrag moet echt in een donkere ruimte gebruikt worden, zoals een slaapkamer!

Wat kan een beamer van 100 euro?

De meest beamers van hebben een ingebouwde speaker van 2*3W, dit is niet heel goed maar kan voldoende zijn voor sommige mensen. Licht er aan of je een geluids liefhebber bent of niet. Vaak hebben de beamers een ingebouwde bluetooth functie, waardoor je draadloos een bluetooth speaker kan aansluiten. Mocht je een speaker hebben met AUX aansluiting, dan kan je die ook eenvoudig aansluiten.

Laten we eens kijken naar de negatieve en positieve punten van beamers rond de 100 euro:

Negatieve punten:

1. Beeldkwaliteit: Beamers in deze prijsklasse hebben over het algemeen een lagere beeldkwaliteit in vergelijking met duurdere modellen. Dit kan resulteren in minder scherpe beelden en kleurvervorming. Dit kan storend zijn als je hoge verwachtingen hebt door de online markteting video's die vaak voorbij komen op Facebook en Instagram.

2. Helderheid: Beamers van 100 euro hebben vaak een lagere helderheid, waardoor ze niet geschikt zijn in een lichte omgeving en het beste geschikt zijn in een slaapkamer of andere donkere ruimte.

3. Duurzaamheid: De bouwkwaliteit en duurzaamheid van goedkopere beamers kunnen minder zijn, wat kan resulteren in een kortere levensduur en een grotere kans op defecten. Daarnaast stappen de meeste mensen uiteindelijk toch over op een duurdere model na een jaar. (in 1 keer een goede beamer uitkiezen? Bekijk de STOBE Cinematic beamer)

4. Geluidskwaliteit: Ingebouwde luidsprekers van beamers in deze prijsklasse zijn meestal van lagere kwaliteit, wat kan leiden tot zwakker en minder helder geluid.

5. Foutieve specificaties: In deze prijs categorie wordt er veel beamers verkocht met verkkeerde specificaties. Er wordt bijvoorbeeld Lumen gebruikt in plaats van Ansi lumen. Professionele beamer merken gebruiken Ansi lumens meestal.

6. Beperkte functies: Goedkopere beamers missen vaak geavanceerde functies zoals lensshift, keystone-correctie en draadloze connectiviteit, waardoor ze minder veelzijdig zijn in gebruik. Daarnaast wordt er vaak misleidende beelden getoond met de functies die een beamer van 100 euro kan.

Dit is een afbeelding van een Aliexpress beamer, die ook op Bol.com verkocht wordt waar misleidende foto's getoond zijn. In de afbeelding denk jij waarschijnlijk dat je Netflix, Youtube, Videoland kan kijken door je smartphone te delen naar de beamer. LET OP! Dit kan nooit met een beamer van 100 euro! Daarvoor heb je altijd een chromecast nodig, doordat deze modellen geen Google licentie hebben en op films en beelden auteursrechten en copyright zitten.

Dit wordt vaak getoond, zodat klanten zogenaamd sneller gaan kopen. Er wordt niet duidelijk geïnformeerd, waarom Netflix niet werkt op een beamer. ( of andere apps)

Dit is nog een Misleidende afbeelding op Bol.com, dat vaak getoond wordt. In deze afbeelding wordt er getoond, dat je een Appstore hebt en Videoland, Prime video, Youtube en Netflix kan kijken. Let op! Dit kan nooit met een beamer van rond de 100 euro! Er is misschien wel een app store beschikbaar met Netflix, echter worden de apps niet ververst op de achtergrond, waardoor er vaak foutmeldingen wanneer je Netflix afspeelt.

Dit wordt vaak getoond, zodat klanten zogenaamd sneller gaan kopen. Er wordt niet duidelijk geïnformeerd, waarom Netflix niet werkt op een beamer. ( of andere apps)

Waarom kan je geen Netflix kijken op een beamer? Hiervoor heb je een licentie nodig, en Google heeft dit! Er zijn slechts enkele modellen, die dit hebben, daarom heb je voor de meeste modellen een Chromecast nodig of een TV box.
 
Positieve punten:

1. Betaalbaarheid: Een van de grootste voordelen van beamers in deze prijsklasse is de betaalbaarheid. Ze bieden een toegankelijke optie voor mensen met een beperkt budget die toch willen genieten van een groot beeld voor een klein budget.

2. Portabiliteit: Beamers rond de 100 euro zijn meestal compact en draagbaar, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden meegenomen en opgeborgen, dit worden ook wel de mini beamers genoemd.

3. Eenvoudige installatie: Deze beamers zijn over het algemeen eenvoudig in te stellen en te gebruiken, wat ze geschikt maakt voor gebruikers zonder technische achtergrond.

4. Goed voor basisgebruik: Hoewel ze misschien niet de beste beeldkwaliteit bieden, zijn beamers van 100 euro prima voor basisgebruik zoals het bekijken van films en games in een thuisomgeving.

5. Instapoptie: Voor mensen die nieuw zijn in de wereld van projectoren, kunnen goedkopere modellen dienen als een instapoptie om kennis te maken met de technologie zonder een grote investering te doen.

*Disclaimer wist jij dat er maar 1 echte beamer merk in Nederland is? en dat zijn wij van STOBE!

Hoe herken je een beamer merk?

Laten we de vraag stellen in een bekende term: Hoe herken je een slager? Een slager verkoopt alleen vlees. Dit geld ook voor een beamer merk. Vaak verkopen goede beamer merken alleen beamers.

Hoe bevestig je of een merk een echte merk is in plaats van ''slechts een logo op de doos''

Stap 1: Google het merk en kijk of het merk een eigen webshop heeft met alleen beamers.

Stap 2: Heeft een merk dit niet? dan is het waarschijnlijk geen merk maak een dropshipper die een bestaand product opnieuw verkoopt zonder het zelf te verzenden en komt het waarschijnlijk direct uit China.

Stap 3: Kijk of je het model, dat je wilt kopen ook op Aliexpress kan vinden.

Stap 4: Bekijk bij de product beschrijving of ze Ansi lumen gebruiken of slechts lumen. Goede merken gebruiken Ansi lumen IPV Lumen

Stap 5: Stel vragen aan de klantenservice, als ze geen goede antwoorden kunnen geven zijn het geen experts in het vakgebied.

*Wij van STOBE geven correcte informatie en verkopen geen beamers! Wij zorgen dat de klant tevreden is met hun aankoop en een beamer kan gebruiken naar alle verwachtingen. Vragen? Neem eenvoudig contact op met de whatsapp  knop en wij zijn bereid om jou te helpen!

Het is belangrijk om rekening te houden met zowel de negatieve als de positieve punten bij het overwegen van een beamer in deze prijsklasse, en om je behoeften en verwachtingen af te wegen tegen de beschikbare opties.


Laat een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.