Waarom werkt Netflix niet op mijn beamer met ''Streamen''

Waarom werkt Netflix niet op mijn beamer met ''Streamen''

Waarom Netflix niet direct op een jouw beamer werkt en het beeld niet gedeeld kan worden via telefoon.

Netflix is wereldwijd een van de meest geliefde streamingsdiensten. Veel gebruikers willen graag hun favoriete films en series op een groot scherm ervaren met behulp van een beamer. Echter, zoals eerder vermeld, zijn er beperkingen bij het direct casten van Netflix op de meeste beamers. In deze blog zullen we de redenen achter deze beperkingen uitleggen en handige workarounds bespreken om toch draadloos van alle apps te genieten.

Oorzaak waarom Netflix, Videoland, Disney+, etc, niet direct gestreamd kan worden naar de beamer.

1.Licentiebeperkingen: Er is eigenlijk maar 1 rede waarom Netflix of andere apps met beelden niet direct werkt op een beamer en dit geldt voor bijna alle beamers. Er zijn maar weinig beamers die directe rechten van Netflix gekregen om Netflix via de beamer te kunnen afspelen. Echter heeft Google dit wel en daarom heb je een Chromecast (=van Google) nodig om vanaf je smartphone Netflix naar de beamer te kunnen streamen. Dit geldt overigens voor alle streamings diensten waar auteurs of film rechten op zitten. (Een paar jaar geleden was dit wel nog mogelijk) Dit resulteert in blokkades wanner je films probeert te delen vanaf je telefoon naar de beamer. Bij beamers met Android TV/Google TV is dit wel mogelijk. Dit zijn softwares ontworpen door Google. TIP! Let op het woordje TV, dit bepaalt of het van Google is of niet. Dit wil niet zeggen dat je er meteen TV mee kunt kijken. In Amerika is dit wel mogelijk maar in Nederland nog niet. De meeste beamers die dit systeem hebben zijn meestal beamers rond de 500+ euro  

Handige Workarounds

1.Laptop aansluiten met kabel: Een mogelijke workaround is het aansluiten van een HDMI kabel en deze te verbinden met de laptop en beamer. Met een HDMI kabel werkt het altijd, echter is dit dan niet meer draadloos. 

2.Telefoon met kabel: Dat is ook een mogelijkheid, echter is er geen volledige garantie dat het altijd werkt, doordat de kabels of telefoons deze functie niet altijd ondersteunen. Mocht je dit willen proberen dan heb je HDMI uitgang nodig met jouw telefoon oplaad ingang.

3..Draadloos met Chromecast: Het makkelijkste is en blijft altijd een Google Chromecast of ander dongle erop aan te sluiten. Deze zijn bijna overal verkrijgbaar en heb je nodig om films, waarbij auteurs rechten aan verbonden zijn te kunnen kijken. Doordat Google de licentie heeft. Een Chromecast is gelukkig eenvoudig aangesloten, echter worden de kosten een beetje meer.

2.Gebruik van externe mediaspelers: De meest uitebreidde oplossing is het aansluiten van een externe mediaspeler zoals een Google Chromecast, Apple TV, of Ziggo Mediabox op de beamer. Deze apparaten hebben meestal de benodigde licenties en bieden een naadloze ervaring voor het streamen van Netflix en andere diensten.

Conclusie

Hoewel beamers een geweldige toevoeging zijn aan de wereld van projectoren, kunnen bepaalde auteursrechten het direct casten van Netflix en andere streamingsdiensten beperken. Gelukkig zijn er eenvoudige workarounds en het gebruik van externe mediaspelers zoals Chromecast, Apple TV, of Ziggo mediabox effectieve oplossingen om toch draadloos van alle apps te kunnen genieten.  

Wat je wel kunt streamen zonder Chromecast:

  • Productiviteitstoepassingen: Excel, Word, en andere kantoordocumenten kunnen moeiteloos worden gestreamd naar de beamer.

  • Multimedia: Foto's van je telefoon kunnen worden gedeeld, wat handig is voor presentaties of gezellige fotoavonden.

  • Spelletjes: Geniet van games op groot scherm direct vanaf je telefoon.

  • Social Media: TikTok, Facebook, Instagram, Pinterest, Whatsapp - allemaal toegankelijk via de beamer.

  • Communicatie: E-mails en andere communicatie-apps kunnen worden weergegeven.

Wat je niet kunt streamen zonder Chromecast:

  • Streamingdiensten: Netflix, Disney+, Amazon Prime, HBO, VIAPLAY, Ziggo GO, Apple TV, Pathé - Hiervoor heb je een Chromecast of TV box nodig.
  • (Of met HDMI kabel en laptop)

Wil je een beamer waarmee je alles moeiteloos kunt kijken en streamen? Bekijk dan dit model

Waarschijnlijk heb jij deze beamer gekocht! en ben je ingetrapt in de misleidende afbeeldingen of video's die je voorbij zag komen.

Misleidende afbeelding 1

Dit model zie je heel vaak voorbij komen en wordt vaak verkocht door bedrijven die  geen verstand hebben van de beamer wereld. Zij maken afbeeldingen die niet kloppen bewust of onbewust. In de meeste gevallen onbewust. Zoals je op de afbeelding ziet. Een telefoon + wifi verbinding met een beamer. (en de apps die je zogenaamd kan kijken met de beamer) NIET DUS!

Wij zijn de enigste beamer merk in Nederland dat deskundig advies kan geven en weet wat er speelt. Naast de beamer speciaal zaken zoals BeamerExpert.NL,  TheNextshop.nl, Beamer-Winkel.nl en de Mediamarkt.

Misleidende afbeelding 2

''Handige schermspiegel'' Dit is helaas niet mogelijk als je films wilt delen vanaf je telefoon of tablet naar de beamer, echter wordt dit online vaak beloofd.

Misleidende afbeelding 3

''met ingebouwde app store om op de makkelijkste manier te streamen'' Dit is helaas ook niet mogelijk met een beamer van onder de 100 euro. Hiervoor heb je nog steeds een Chromecast nodig. Sommige varianten van dit model hebben een appstore, echter is dit een Android 11 systeem en geen GOOGLE TV of ANDROID TV, waardoor je nog steeds geen Netflix kan kijken zonder beperkingen!

Conclusie: Voor de meeste beamers heb je een Chromecast nodig om content te kunnen streamen vanaf je smartphone. In de beamer markt zijn er veer verkopers die het zelfde product verkopen maar met een andere logo!

Hoe herken je een professionele beamer merk? Bekijk hun webshop en stel vragen aan de klantenservice, als zij de vragen niet kunnen beantwoorden, weet je gelijk wat voor winkel het is!

 

 

 


1 reactie


  • Gijs

    Deze blog heeft mij goed geholpen! dankjewel hiervoor. Ik heb inderdaad de beamer gekocht van de instagram en facebook advertentie, die ik voorbij zag komen!


Laat een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.