Samsung freestyle VS STOBE Cinematic

SAMSUNG-FREESTYLE-VS-STOBE-CINEMATIC-BEAMER

In deze blog gaan we het hebben over de populaire Samsung freestyle beamer en onze STOBE® Cinematic.

De Samsung Freestyle Beamer: Je draagbare bioscoop voor onderweg

Ben je op zoek naar een manier om overal waar je bent van je favoriete films, series en video's te genieten? Dan is de Samsung Freestyle Beamer 2e generatie misschien wel de perfecte oplossing voor jou. Deze draagbare projector biedt je de mogelijkheid om een groot scherm te creëren waar je maar wilt, of je nu thuis bent, op vakantie of bij vrienden.

Voordelen:

1. Compact en draagbaar: Met zijn compacte formaat en lichte gewicht is de Samsung Freestyle Beamer gemakkelijk mee te nemen, waar je ook heen gaat. Of je nu een filmavond organiseert in de achtertuin of een presentatie geeft op locatie, deze projector past moeiteloos in je tas of rugzak.

2. Full HD beeld: Met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels en een maximale helderheid van 230 ANSI lumen levert de Freestyle Beamer scherp beeld in donkere ruimtes. ( Niet te gebruiken voor overdag)


3. Veel smart functies: Deze projector beschikt over handige functies zoals automatische beeldaanpassing, LIDAR-sensor voor automatische focus en trapeziumcorrectie, en HDR10+ en HLG-ondersteuning voor een verbeterd kleuren- en contrastbereik. Bovendien zorgt de ingebouwde 5 W luidspreker voor een meeslepend geluid, waardoor externe speakers overbodig worden.

4. Gemakkelijke connectiviteit: Met meerdere aansluitmogelijkheden, waaronder Micro-HDMI, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.2 en USB-C voor stroomvoorziening, kun je eenvoudig verbinding maken met verschillende apparaten, zoals laptops, smartphones, tablets en gameconsoles. Dit maakt het delen van content en het streamen van media een fluitje van een cent.

Nadelen:

1. Beperkte streamingopties door beperkt app-aanbod op de Samsung Freestyle Projector: Een van de nadelen van de Samsung Freestyle Projector is het beperkte aanbod aan apps, vanwege het Linux-besturingssysteem waarop het draait. Dit kan frustrerend zijn voor gebruikers die graag toegang willen hebben tot een breed scala aan streamingdiensten, zoals Videoland, Ziggo GO, HBO of KPN TV. In plaats daarvan zijn alleen de vooraf geïnstalleerde apps beschikbaar, zoals Netflix en Disney+, maar zelfs deze kunnen variëren afhankelijk van het land waarin je je bevindt.

Dit betekent dat gebruikers mogelijk niet in staat zijn om al hun favoriete content te bekijken via de projector, tenzij deze beschikbaar is op de vooraf geïnstalleerde apps. Hoewel Netflix en Disney+ veel populaire titels bieden, kunnen sommige gebruikers teleurgesteld zijn door het beperkte aanbod van beschikbare streamingplatforms.

Het is belangrijk dat potentiële kopers zich bewust zijn van deze beperking voordat ze tot aankoop overgaan, vooral als ze specifieke streamingdiensten willen gebruiken die niet beschikbaar zijn op de vooraf geïnstalleerde apps.

2. Relatief hoge prijs: Met een aanbevolen verkoopprijs van €750 in Nederland, kan de Samsung Freestyle Beamer 2e generatie als een duurdere optie worden beschouwd in vergelijking met andere draagbare projectoren op de markt. Hoewel de draagbaarheid en eenvoud indrukwekkend zijn, kan de prijs voor sommige consumenten een struikelblok zijn.

3. 230 Ansi lumen is relatief laag: Met slechts 230 ANSI lumen is de lichtopbrengst van de beamer relatief laag. Dit kan een belemmering zijn voor gebruik op verschillende locaties, aangezien het beeld mogelijk niet helder genoeg is in omgevingen met veel omgevingslicht. Een hogere lichtopbrengst zou wenselijk zijn om de veelzijdigheid van de beamer te vergroten, waardoor je hem daadwerkelijk overal kunt gebruiken. Dit zou met name handig zijn voor situaties waarin het moeilijk is om de omgeving volledig te verduisteren, zoals bij buitenactiviteiten of presentaties in goed verlichte ruimtes.

(Bekijk de review van Samir op Youtube)


Conclusie:
Al met al biedt de Samsung Freestyle Beamer 2e generatie een uitstekende combinatie van draagbaarheid, beeldkwaliteit en geavanceerde functies, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor iedereen die op zoek is naar een veelzijdige en gebruiksvriendelijke projector. Of je nu onderweg bent of thuis, deze projector stelt je in staat om overal een meeslepende kijkervaring te creëren. Met zijn compacte ontwerp, indrukwekkende beeldkwaliteit en handige functies, is de Samsung Freestyle Beamer een must-have gadget voor liefhebbers van entertainment en presentaties.

 

 

STOBE Cinematic Beamer: Beste beamer voor thuisgebruik

Ben je op zoek naar de ultieme manier om thuis te genieten van films, series en games met een bioscoopachtige ervaring? Maak dan kennis met de STOBE Cinematic. Dit model is specifiek ontworpen voor thuisgebruik en biedt een ervaring die je echt het gevoel geeft dat je in een bioscoop zit. Het is niet bedoeld als een draagbaar model, maar juist als een permanente toevoeging aan je thuisentertainmentsysteem. De STOBE Cinematic is ontworpen met eenvoud in gedachten, zodat je thuis moeiteloos films kunt kijken zonder lastige systeembeperkingen en met een breed scala aan streamingmogelijkheden.

 

Voordelen:

  1. Indrukwekkend geluid: Geniet van een kraakhelder geluid dankzij de 2x10W ingebouwde Hi-Fi speakers van de STOBE Cinematic Beamer. Deze superkrachtige speakers tillen je kijkervaring naar een hoger niveau, zonder dat je externe luidsprekers nodig hebt. Bovendien zorgen slimme ventilatoren voor een stille werking, waardoor je ongestoord kunt genieten van je favoriete content.

  2. Gemakkelijke installatie: De STOBE Cinematic beamer biedt moeiteloze installatie dankzij geavanceerde functies. Met automatische keystone-correctie, automatische focus en een zoomfunctie van 50-100% kun je het beeld perfect afstellen zonder gedoe. Of je nu de beamer op een muur, plafond, statief of tripod wilt installeren, het is allemaal mogelijk met deze handige functies. Geniet zonder moeite van een optimale kijkervaring in je eigen huis.

  3. Geavanceerde draadloze connectiviteit: Met WiFi-connectiviteit maakt de STOBE Cinematic Beamer moeiteloos verbinding met de Wifi , zodat je content kunt streamen en delen vanaf de beamer. Of je nu Netflix kijkt, YouTube-video's bekijkt of je favoriete games speelt, bijna alles kan je erop kijken zonder frustraties of problemen.

  4. Meest gebruiksvriendelijke interface. Met zijn ingebouwde Google TV-box en Chromecast-functionaliteit opent deze beamer een wereld van mogelijkheden voor entertainment. Dankzij de ingebouwde Google TV-box heb je direct toegang tot een scala aan apps, films, series en games rechtstreeks vanuit de beamer. Bovendien maakt de ingebouwde Chromecast-functionaliteit het eenvoudig om content vanaf je smartphone, tablet of laptop naar de beamer te streamen.

    Om tv te kijken met de STOBE Cinematic beamer, zijn er verschillende mogelijkheden. Als je een traditionele tv-kabel hebt, kun je deze rechtstreeks op de beamer aansluiten via de HDMI-ingang. Daarnaast kun je gebruik maken van streamingdiensten zoals Ziggo Go, KPN TV of Netflix, die beschikbaar zijn via de ingebouwde Google TV-box. Met de Chromecast-functionaliteit kun je ook content vanaf je smartphone naar de beamer streamen, waardoor je eenvoudig kunt schakelen tussen verschillende kijkopties. Kortom, met de STOBE Cinematic beamer geniet je van de ultieme tv-ervaring met alle gemakken van moderne streamingtechnologieën.

Nadelen:

1. 250 Ansi Lumen: De STOBE Cinematic beamer heeft een lichtopbrengst van 250 ANSI lumen. De lichtopbrengst kan nog steeds als te laag worden beschouwd voor gebruik overdag of in goed verlichte ruimtes. In omstandigheden met veel omgevingslicht kan het beeld mogelijk niet helder genoeg zijn, wat de kwaliteit van de kijkervaring kan beïnvloeden. Daarom is het aan te raden om de beamer voornamelijk te gebruiken in verduisterde omgevingen of 's avonds wanneer het omgevingslicht minimaal is, om zo optimaal te kunnen genieten van de projectie.

(Bekijk de video van de STOBE Cinematic op Youtube)

Conclusie: De STOBE Cinematic beamer een indrukwekkende thuisbioscoopervaring met zijn Full HD-resolutie, automatische focus en zoomfunctie. Hoewel de lichtopbrengst van 250 ANSI lumen de beamer geschikt maakt voor gebruik in verduisterde omgevingen, kan het tekortschieten in goed verlichte ruimtes overdag. Desondanks is de beamer een uitstekende keuze voor avondlijk entertainment en brengt het een breed scala aan streamingopties met zich mee dankzij de ingebouwde Google TV-box en Chromecast-functionaliteit. Met zijn gebruiksvriendelijke installatie en kwalitatieve audiovisuele prestaties biedt de STOBE Cinematic beamer een overtuigende thuisbioscoopervaring voor filmliefhebbers en gamers.

 

Dit zijn de grote verschillen in specificaties

Specificaties: Samsung Freestyle STOBE ® Cinematic
Resolutie: 🟰1920x1080 1920x1080
Helderheid: 230 ANSI Lumen ✅250 ANSI Lumen
Speakers: 1x5W ✅2x10W
Systeem: Linux ✅Google TV
Gebruiksvriendelijkheid: Goed ✅Perfect
Auto keystone: 🟰JA 🟰JA
Auto Focus: 🟰JA 🟰JA
Design: ✅Freestyle ziet er fraaier uit Design ziet er gewoon uit
Draagbaarheid: ✅JA ❌NEE
Prijs: ❌€750 ✅€450

Zoals je heeft de STOBE® Cinematic beamer meer positieve Vinkjes en is de prijs lager.

Echter wilt dit niet zeggen dat de Samsung Freestyle beamer slechter is, aangezien het gebruik en jouw & doel de uiteindelijke bepaling zijn wat een beamer goed maakt.

Wanneer kiezen voor de Samsung freestyle?

  • Als je een beamer op meerdere locaties wilt gebruiken.
  • Goed te gebruiken als Tekenprojector
  • Goed te gebruiken als kunst projector om mee te schilderen.
  • Goed om mee te nemen en op verschillende locaties te gebruiken mits de ruimte verduisterd is
  • Als je de beamer aan het plafond wilt ophangen( je kan een opzet stuk kopen en de de lamp van de plafond halen, vervolgens kan je de Samsung freestyle erop draaien)

 

Wanneer kiezen voor de STOBE® Cinematic beamer?

  • Beste beamer voor thuisgebruik en de beste keuze voor als je een thuisbioscoop wilt creëeren met een alles in 1 oplossing. 
  • Goede keuze om mee te gamen
  • Beste keuze als je de beamer op 1 plaats houdt
  • Gebruiksvriendelijke keuze voor film liefhebbers en Nederlandse gebruikers door de ingebouwde Google TV box en Chromecast

Bekijk de STOBE® Cinematic beamer 


Laat een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.