Netflix probleem & oplossingen voor alle beamers - STOBE.NL

Netflix probleem & oplossingen voor alle beamers - STOBE.NL

Netflix Probleem & Oplossingen voor Alle Beamers - STOBE.NL

Netflix en een beamer zijn de perfecte combinatie voor een gezellige filmavond thuis. Helaas kan het soms gebeuren dat Netflix niet werkt op je beamer, wat behoorlijk frustrerend kan zijn. In deze blog leggen we uit waarom Netflix niet altijd probleemloos werkt op een beamer en bieden we oplossingen die werken voor alle beamer modellen. Lees verder om te ontdekken hoe je jouw Netflix-ervaring kunt optimaliseren.

Waarom Werkt Netflix Niet op Mijn Beamer?

1. Licentie rechten / Auteurs rechten
Er is eigenlijk maar 1 rede waarom Netflix netflix niet werkt op een beamer. De benodigde Licentie! Netflix wilt natuurlijk ook geld ontvangen voor het vrijgegeven van hun films. Dit is begrijpelijk maar kan wel storend zijn voor het produceren van beamers. De meeste beamers hebben momenteel geen directe licenties hiervoor. Dit kan eenvoudig opgelost worden door een Chromecast met Google TV op je beamer aan te sluiten. (Dit is een media speler waarmee je alles kan streamen. EN je kan er ook LIVE TV mee kijken.)

2. Verouderde Software - (Doordat er geen licentie aanwezig is)
Een andere veelvoorkomende oorzaak is verouderde software op je beamer, Netflix werkt regelmatig zijn app en compatibiliteits vereisten bij, waardoor oudere software mogelijk niet meer werkt.

Beamers met een ''Android TV'' of ''Google TV'' of ''ingebouwde Chromecast'' Doen vaak de updates automatisch, waardoor jij als klant geen last hiervan hebt en geen foutmeldingen zult ontvangen.

Bij goedkopere beamers vind je vaak alleen een ''Android'' systeem terug zonder het woordje TV erachten, wat cruciaal is voor een beamer. Hiermee kan je inderdaad ook LIVE TV kijken, door bijvoorbeeld Ziggo Go, KPN TV, Viaplay of NPO te downloaden op de app store.

''Android systeem'' vind je vaak terug bij goedkopere modellen beamers en onbekende merken.

Oplossing voor alle beamers:
1. Gebruik een Streamingapparaat

Streamingapparaten zoals Chromecast (met GOOGLE TV). Amazon Fire TV Stick, Apple TV of andere Media spelers zijn uitstekende oplossingen:
1. Verbind het streamingapparaat met de HDMI-poort van je beamer.
2. Zorg ervoor dat het apparaat is verbonden met hetzelfde Wi-Fi-netwerk als je mobiele apparaat of laptop.
3. Open de Netflix-app op het streamingapparaat en begin met kijken.

2. Gebruik een Laptop
Een laptop is een veelzijdige en vaak probleemloze oplossing:
1. Verbind de laptop met de beamer via een HDMI-kabel.
2. Selecteer de juiste input op de beamer.
3. Open Netflix in je browser en begin met streamen.

3. Software update aanvragen.
Heb jij een beamer zonder GOOGLE TV of ANDROID TV? Dan heb je een beamer, dat geen directe licentie heeft voor Netflix of andere apps. De Netflix apps staan er waarschijnlijk wel op maar op het moment dat er een update nodig is moet dit gebeuren.

DIT IS VOOR ''ANDROID'' systeem beamers: (zonder netflix licentie) Dit is voor bijna alle goedkope beamers onder de 500 euro

  1. Klant laat weten dat Netflix het niet doet
  2. Verkoper laat het weten aan de leverancier/Fabriek waar het gemaakt wordt.
  3. Leverancier/Fabriek vraagt om Netflix update bestand aan Netflix.
  4. Leverancier/Fabriek doet de update op de beamer
  5. Jij moet het bestand downloaden en op de beamer zetten.
  6. (Dit kan 1-2 maanden duren)

*DIT VERTELLEN VERKOPERS VAN GOEDKOPE BEAMERS NIET* 

Bij ANDROID TV, GOOGLE TV of een beamer met ingebouwde Chromecast (Met directe Netflix licentie)

Dit zijn beide systemen van GOOGLE met Netflix licentie, waardoor je automatisch een update pop up krijgt en de update meteen kunt doen, hierdoor kan je altijd werkende apps gebruiken en bijvoorbeeld Netflix probleemloos kijken.

Bekijk de STOBE CINEMATIC, Dit model heeft een Ingebouwde Chromecast met Google licentie, waardoor je Netflix zonder problemen kunt kijken


Veelvoorkomende Problemen en Hoe Ze Op te Lossen

Probleem: Netflix Speelt Niet Af op de Beamer
Oplossing:
- Zorg ervoor dat alle kabels en adapters HDCP-compatibel zijn.
- Controleer of je beamer en het apparaat dat je gebruikt om te streamen up-to-date zijn.
- Probeer een andere HDMI-poort of vervang de HDMI-kabel.

Probleem: Problemen met AirPlay
Oplossing:
- AirPlay werkt niet altijd goed met beamers vanwege HDCP-beperkingen. Gebruik in plaats daarvan een HDMI-kabel of een compatibel streamingapparaat.

''HDCP, oftewel High-Bandwidth Digital Content Protection, is een vorm van kopieerbeveiliging die wordt gebruikt om digitale inhoud te beschermen tegen ongeoorloofd kopiëren en verspreiden. Het is ontwikkeld door Intel en wordt veel toegepast op digitale video- en audio-uitgangen zoals HDMI, DisplayPort en DVI''

Samenvatting
Het kijken van Netflix via een beamer kan een geweldige ervaring zijn, mits je de juiste stappen volgt om technische problemen te voorkomen. Zorg ervoor dat alle onderdelen van je setup HDCP-compatibel zijn, gebruik bij voorkeur een streamingapparaat of een laptop, en houd je software up-to-date. Door deze tips te volgen, kun je genieten van een vlekkeloze filmavond met je beamer en Netflix.

Voor meer informatie en handige tips, bezoek STOBE.NL en ontdek hoe wij je kunnen helpen bij het optimaliseren van je home cinema ervaring.


Laat een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.