DIT MOET JE LEZEN VOORDAT JE EEN WIFI BEAMER KOOPT!

DIT MOET JE LEZEN VOORDAT JE EEN WIFI BEAMER KOOPT!

Wat maakt een mini beamer voor iPhone of Android met wifi zo handig?

Wifi-beamers maken het bekijken van foto’s en video's, films of presentaties op een groot scherm erg gemakkelijk. Dankzij de wifi-optie verdwijnt het gedoe met kabels. De wifi-beamers van STOBE zijn bovendien licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen naar verschillende ruimtes. Zelfs buiten in het donker geniet je eenvoudig van een voetbalwedstrijd of film. Dankzij de HD-beeldkwaliteit, de heldere kleuren en het mooie contrast is het kijken naar de beelden op groot formaat een echte belevenis. Je verandert elke ruimte in een handomdraai tot je eigen thuisbioscoop.

Manieren om van je telefoon naar de wifi-beamer te streamen

Om het beeld van je smartphone draadloos naar de beamer te krijgen, maak je gebruik van Airplay of Miracast. Airplay kan je gebruiken met iPhones (en andere Apple-apparaten). Miracast is geschikt voor telefoons en tablets op Android. Met behulp van Airplay of Miracast is het heel gemakkelijk om een kopie van het beeld van je telefoon rechtstreeks naar de beamer te sturen. Een andere handige manier om je volledige scherm via de wifi-beamer te projecteren is de optie “Screen Mirroring” op Apple-apparaten, of “Smart View” voor Android-devices.
Deze functies zijn geschikt voor het delen van excel bestanden, WORD, social media apps MAAR helaas niet voor streamingsdiensten zoals Netflix, Disney+, Videoland of andere vergelijkbare apps. Dit komt omdat er geen licentie hiervoor vrijgegeven is bij een beamer, sluit daarom een chromecast aan om alles vanaf je telefoon naar de beamer te kunnen streamen.

Streamingdiensten gebruiken via een wifi beamer

Zoek je via bol.com naar een wifi-beamer? Dan is je misschien opgevallen dat je op veel afbeeldingen een telefoon met beamer ziet. Toch is dat eigenlijk best verwarrend of zelfs misleidend, want om populaire streamingdiensten zoals Netflix, Videoland of Disney+ vanaf je telefoon naar je wifi-beamer te streamen heb je nog een extra apparaatje nodig: de bekende Chromecast of een andere streaming stick. Het gebruik van een Chromecast maakt het mogelijk om content vanaf je smartphone direct naar de wifi-beamer te sturen. Dit laten verkopers op bol.com vaak niet zien, maar is wel iets om rekening mee te houden bij de aanschaf van een wifi-beamer. Alleen beamers met Google TV of Android TV, kunnen dit direct, omdat er dan een beamer met chromecast is ingebouwd, Dit zijn meestal duurdere modellen. ''Chomecast en Android is allebei van het bedrijf Google''

Tip: de STOBE Cinematic heeft een ingebouwde appstore, waardoor je alles vanaf de apps afspeelt en direct op de beamer kijkt. Je hebt dan zelfs helemaal geen telefoon of ander apparaat nodig om naar streamingdiensten te kijken. Daarnaast kan je op dit model ook TV kijken, door eenvoudig Ziggo Go te downloaden of KPN TV.

Live tv kijken op een wifi beamer voor je telefoon

Een van de leukste dingen om met een beamer te doen is live tv kijken, bijvoorbeeld om samen van een voetbalwedstrijd of ander sportevenement te genieten. Natuurlijk kijk je met hetzelfde gemak ook naar je favoriete tv-programma’s. Om live tv te kijken op een wifi-beamer via je smartphone kun je een Chromecast gebruiken. Ook met de ZIGGO GO-app of KPN TV kijk je eenvoudig live tv via je mini beamer voor je telefoon. Een andere optie is simpelweg een TV-box op je beamer aan te sluiten en er op die manier een enorme tv van te maken.

Wifi-beamer met je telefoon verbinden

Het verbinden van een wifi-beamer met je telefoon is heel gemakkelijk. Zorg ervoor dat beide apparaten zijn ingeschakeld en verbind ze met hetzelfde wifi-netwerk. Activeer de draadloze weergave-optie op de beamer en zoek op je telefoon naar de optie om het scherm te delen of klik vanuit je app op het Chromecast-icoon. Selecteer de naam van de beamer om de verbinding tot stand te brengen. Wanneer je de beamer rechtstreeks verbindt via Screen Mirroring of Smart View moet je mogelijk een pincode invoeren om de verbinding te bevestigen. Eenmaal verbonden projecteer je jouw foto's, video's, presentaties of zelfs je volledige telefoonscherm op het grote scherm.

De beperkingen van een beamer met wifi

Hoe mooi een wifi-beamer ook is, er zijn wel een aantal dingen waar je op moet letten. Soms is de draadloze verbinding namelijk niet zo snel als je zou willen, wat bij het spelen van bepaalde games soms leidt tot een kleine vertraging in je beeld. Ook heb je een goed en stabiel wifi-netwerk nodig. Wanneer de beamer op zolder ver van je router staat, zorgt dit soms voor netwerkproblemen. Let er ook op dat de accu van je smartphone, tablet of laptop vol genoeg is als je gaat kijken, want het streamen van beelden via wifi zorgt meestal voor extra stroomverbruik. 
Korte samenvatting:
  • Als je met Apple apparaten Netflix, Ziggo Go, Disney+ of andere streamingsdiensten vanaf je telefoon wilt streamen heb je een Chromecast nodig.                                                                                                     
  • Voor Android telefoons is dit niet nodig, Omdat Chromecast & Android telefoons van het zelfde bedrijf is.                                                                             
  • Handige Tip om TV te kijken op je beamer: Download Ziggo Go, KPN TV of andere Live TV apps en deel het naar de beamer met een Chromecast               
  • Een wifi beamer werkt op wifi, zorg dus dat je goede wifi hebt voor de beste stream ervaring


Betaalbaar genieten van groot beeld met de STOBE Comfort wifi-beamer

De STOBE Comfort wifi-beamer is een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een betaalbare manier om een thuisbioscoop te realiseren. Met Full HD-beeldkwaliteit, een eenvoudige instelling dankzij de zoomfunctie en ingebouwde hifi-surroundspeakers, biedt deze beamer een perfecte kijkervaring. Het apparaat is stil, gebruiksvriendelijk en ziet er mooi uit. Je gebruikt de beamer net zo gemakkelijk voor gaming of zakelijk voor presentaties op je werk, wat het een veelzijdige keuze maakt. Enige nadeel? Voor het kijken naar Netflix, Videoland, Disney+ of andere streamingdiensten heb je ook een Chromecast nodig voor Apple apparaten. Benieuwd naar alle uitgebreide specificaties? Bekijk meer informatie over de STOBE Comfort.

Keuze voor filmliefhebbers: STOBE Cinematic beamer

Voor de echte thuisbioscoopliefhebbers is de STOBE Cinematic beamer iets voor jou. Dit model heeft namelijk een ingebouwde appstore, waardoor je jouw favoriete films en series via de apps afspeelt en direct op de beamer kijkt. Je hebt voor het kijken van streamingdiensten dus geen Chromecast of telefoon meer nodig. De STOBE Cinematic is speciaal geschikt voor het kijken naar films, met diepe kleuren en een superieure kijkervaring. De krachtige ingebouwde speakers zorgen voor een vol geluid. Bovendien beschikt deze beamer over automatische scherpstelling en hoekcorrectie, waardoor je altijd kijkt naar een scherp en kaarsrecht beeld. Meer weten? Bekijk alle details van de STOBE Cinematic.

Laat een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.