De Beste Nederlandse Series op Netflix: Een Must-See Gids

Beste NL series  op Netflix Bekijk deze tips!

De Beste Nederlandse Series op Netflix: Een Must-See Gids

Nederlandse series hebben de laatste jaren een enorme opmars gemaakt en hebben bewezen dat ze kunnen wedijveren met internationale topseries. Netflix heeft een geweldige selectie van Nederlandse series die je absoluut gezien moet hebben. Of je nu houdt van drama, thrillers of komedies, er is voor ieder wat wils. Hier is een lijst van de beste Nederlandse series die je op Netflix kunt vinden.

1. Undercover

Genre: Misdaad, Drama, Thriller
Plot: Undercover is geïnspireerd op ware gebeurtenissen en volgt twee undercoveragenten, Bob en Kim, die infiltreren in een grote drugsbende in Limburg. Ze nemen hun intrek in een camping naast de criminele leider Ferry Bouman en proberen zijn vertrouwen te winnen om hem ten val te brengen. Deze serie biedt een mix van spanning, intrige en onverwachte wendingen.

2. Ares

Genre: Horror, Thriller
Plot: Ares is een duistere en meeslepende horrorserie die zich afspeelt in Amsterdam. De serie volgt Rosa, een ambitieuze studente die wordt uitgenodigd om lid te worden van een geheimzinnige studentengenootschap. Al snel ontdekt ze dat deze eliteclub een angstaanjagend geheim verbergt. De serie is perfect voor fans van psychologische horror en mysterie.

3. Toon

Genre: Komedie
Plot: Toon is een hilarische komedieserie over een sociale kluizenaar en jinglecomponist die plotseling beroemd wordt nadat een video van hem viraal gaat. De serie volgt zijn ongemakkelijke pogingen om met zijn nieuwe status om te gaan terwijl hij zijn rustige leven probeert te behouden. Toon biedt veel humor en charmante personages.

4. Keizersvrouwen

Genre: Drama, Misdaad
Plot: Keizersvrouwen draait om Xandra, een vrouw die een dubbelleven leidt in de high-end escortwereld van Amsterdam. Terwijl ze probeert haar leven op de rails te houden, wordt ze geconfronteerd met de duistere kant van de industrie. Deze serie biedt een fascinerende blik op de onderwereld van luxe prostitutie en persoonlijke conflicten.

5. Ferry

Genre: Misdaad, Drama
Plot: Ferry is een prequel van de succesvolle serie Undercover en volgt het verhaal van drugsbaron Ferry Bouman. De serie onthult zijn beginjaren in de criminele wereld en zijn pad naar macht. Met sterke acteerprestaties en een meeslepend plot, is Ferry een must-see voor fans van misdaadseries.

6. Rundfunk

Genre: Komedie
Plot: Rundfunk is een absurdistische en satirische komedieserie die zich afspeelt op een middelbare school. De serie volgt de belevenissen van twee buitenbeentjes, Tim en Erik, en hun bizarre avonturen met leraren en medeleerlingen. De serie staat bekend om zijn snelle humor en onverwachte wendingen.

7. Hollands Hoop

Genre: Drama, Thriller
Plot: Hollands Hoop volgt de forensisch psychiater Fokke Augustinus, die na de dood van zijn vader een afgelegen boerderij erft. Al snel ontdekt hij dat de boerderij een dekmantel is voor een wietplantage, en hij raakt verstrikt in de criminele wereld. De serie biedt een spannende mix van familieproblemen en misdaad.

8. Anne+

Genre: Drama, Romantiek
Plot: Anne+ volgt het leven van Anne, een jonge lesbische vrouw in Amsterdam, terwijl ze navigeert door liefde, werk en zelfontdekking. De serie biedt een frisse en eerlijke kijk op de LGBTQ+ gemeenschap en de uitdagingen van jongvolwassenen. Anne+ is een hartverwarmende en authentieke serie.

9. KLEM

Genre: Drama, Misdaad
Plot: KLEM draait om Hugo, een belastingambtenaar, die ongewild bevriend raakt met zijn criminele buurman Marius. Hun levens raken steeds meer verstrengeld, wat leidt tot gevaarlijke situaties en morele dilemma's. De serie biedt een spannende combinatie van familiedrama en misdaad.

10. De Zaak Menten

Genre: Drama, Historisch
Plot: Deze miniserie is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van journalist Hans Knoop, die in de jaren '70 de jacht opent op oorlogsmisdadiger Pieter Menten. De serie biedt een meeslepende blik op de jacht op gerechtigheid en de obstakels die daarbij komen kijken. Een must-see voor liefhebbers van historische drama's.

Conclusie

Nederlandse series op Netflix bieden een breed scala aan genres en verhalen die zeker de moeite waard zijn om te ontdekken. Of je nu op zoek bent naar spanning, humor of drama, er is altijd wel iets wat bij je smaak past. Dus pak wat popcorn, nestel je op de bank en geniet van deze topseries van eigen bodem.

Relevante Zoekwoorden

  • Beste Nederlandse series op Netflix
  • Nederlandse series Netflix
  • Top Nederlandse series
  • Netflix series Nederland
  • Nederlandse misdaadseries
  • Nederlandse komedieseries
  • Nederlandse dramaseries
  • Nederlandse thrillers
  • Nederlandse series kijken

Laat een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.